Connect with us

Hi, what are you looking for?

News World

Anunţ neaşteptat în România: autostradă gata de inaugurare înainte de termen. Pe unde vom putea circula VIDEO


Un nou lot din Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată la începutul lunii decembrie, împreună cu un drum de acces de 4,5 kilometri.

 

Anunţul neaşteptat a fost făcut de Asociaţia PRO Infrastructură, pe Facebook şi se referă la segmentul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni, parte a A3.

 

Experţii asociaţiei consideră că noua bucată de autostradă ar putea fi inaugurată chiar înainte de termen. Lucrările la noua şosea de 9,2 kilometri sunt executate de Strabag, iar costurile sunt de 192,06 milioane de lei fără TVA.

 

„Autostrada A3 în zona Târgu Mureş este gata de inaugurare! Am filmat de la bord mini-lotul de 4,5 km din #AutostradaTransilvania şi drumul de legătură (lung tot de 4,5 km) cu zona Metro/Azomureş: https://youtu.be/YV4VASUGegE.

 

Proiectul este aproape finalizat. Antreprenorul general, STRABAG, mai are doar câteva parapete de protecţie de instalat şi unele mici zone cu marcaje de executat. Săptămâna aceasta se derulează procedurile de pre-recepţie.

 

Cu puţină voinţă administrativă şi politică, se poate deschide circulaţia până la sfârşitul săptămânii viitoare, înainte de termenul contractual», se menţionează în postarea celor de la Pro Infrastructură. 

 

 

Anterior, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunţase şi el că există perspective ca segmentul de autostradă să fie inaugurat mai repede decât prevede contractul.

 

 

 

CNAIR a semnat pe 29 mai 2020 contractul pentru execuţia lotului Târgu Mureş – Ungheni din Autostrada Transilvania cu constructorul Strabag, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 iulie 2020. Conform contractului, perioada de execuţie era fixată la 18 luni, la începutul anului 2022. 

 

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

News World

Stelian Ion a sugerat, într-un interviu la B1TV, că UDMR ar trebui să fie formaţiunea care să iasă de la guvernare, dacă nu este...

Divertisment

Academia americană de film (AMPAS) a instalat la Londra şi Paris centre pentru nominalizaţii care nu au putut ajunge în Statele Unite, iar unii...

News World

Una dintre marile nemulţumiri din coaliţie este faptul că viceprimarul Horia Tomescu nu a consultat toate forţele coaliţiei de la Capitală, în momentul în...

News World

„Există o bănuială bine întemeiată cu privire la implicarea unor ofiţeri ai serviciului de informaţii rus GRU, Unitatea 29155, în explozia de la depozitul...