Connect with us

Hi, what are you looking for?

News World

Guvernul Ciucă, la testul Parlamentului. Primele tensiuni în coaliţie: Cîţu evită să conducă sedinţa alături de Ciolacu, iar liderul PSD critică fosta guvernare | VIDEO


 

 

UPDATE – Potrivit unor surse liberale, Florin Cîţu şi-ar prelua atribuţiile de preşedinte al Senatului din 27 noiembrie, justificât astfel de ce nu conduce sedinţa plenului de joi, alături de Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. 

 

UPDATE – Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi-a început discursul criticând fosta guvernare. Liderul PSD a transmis că „au fost doi ani pierduţi”, iar partidul pe care îl conduce a intrat la guvernare din responsabilitate, pentru a-şi folosi „priceperea” să stabilizeze ţara şi să fie alături de români.

 

Liberalul Daniel Fenechiu i-a transmis de la tribuna Parlamentului că ultimii doi ani de guvernare liberală nu au fost pierduţi, ci au fost ani când acţiunilor PNL „li s-a tras frâna de mână”. 

 

De altfel, Ciolacu a avut şi un atac voalat la adresa lui Florin Cîţu, care a susţinut în repetate rânduri că am trecut sau că urmează să trecem peste pandemie.  „Eu nu voi minţi niciodată că am învins pandemia”, a spus liderul PSD.

UPDATE – Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a luat cuvântul.  Acesta şi-a început discursul precizând că partidele din actuala coaliţie de guvernare au trecut peste lucrurile care le separă şi le-au găsit pe cele care le unesc. 

 

„Ne angajăm să facem tot ce depinde de noi ca situaţia sanitară, economică şi socială a României să se îmbunătăţească. Au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie. Cei care suntem azi în faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles ca mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor”, a declarat Ciucă, de la tribuna Parlamentului.  

 

UPDATE – Preşedinţii de şedinţă sunt Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu. Florin Cîţu, preşedinte al Senatului, evită, din nou, conducerea unei şedinţe alături de un reprezentant al PSD.

 

 

Înaintea plenului, liderii coaliţiei vor semna acordul politic care va sta la baza alianţei, au declarat surse politice, pentru News.ro. Acordul politic pentru formarea Coaliţiei Naţionale pentru România – coaliţie de guvernare pentru perioada 2021-2024 – poate fi accesat AICI.

 

Conform agendei şedinţei de joi afişată pe site-ul Camerei Deputaţilor, reuniunea va începe cu prezentarea programului şi a listei Guvernului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă. 

 

Ulterior vor avea loc dezbateri asupra programului şi listei Guvernului şi pe urmă va fi exercitat de către deputaţi şi senatori votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

 

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit sunt necesare minimum 234 de voturi „pentru”. Votul este secret cu bile. În cazul întrunirii numărului necesar de voturi pentru învestire, hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere este înaintată de asemenea de îndată şefului statului spre a proceda la numirea Guvernului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like

News World

Stelian Ion a sugerat, într-un interviu la B1TV, că UDMR ar trebui să fie formaţiunea care să iasă de la guvernare, dacă nu este...

Divertisment

Academia americană de film (AMPAS) a instalat la Londra şi Paris centre pentru nominalizaţii care nu au putut ajunge în Statele Unite, iar unii...

News World

Una dintre marile nemulţumiri din coaliţie este faptul că viceprimarul Horia Tomescu nu a consultat toate forţele coaliţiei de la Capitală, în momentul în...

News World

„Există o bănuială bine întemeiată cu privire la implicarea unor ofiţeri ai serviciului de informaţii rus GRU, Unitatea 29155, în explozia de la depozitul...